• Ben Vulkers

OV-ambassadeurs organiseren spreekuur voor senioren

HARDERWIJK Een maandelijks inloopspreekuur moet ervoor zorgen dat senioren makkelijker op stap gaan met het openbaar vervoer.

Samen met de provincies Overijssel en Flevoland vindt provincie Gelderland het belangrijk dat het senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom zetten zij OV-ambassadeurs in om gedurende het hele jaar activiteiten te organiseren in diverse gemeenten.

VRAGEN De OV-ambassadeurs zijn ervaren reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten antwoord geven op veelgestelde vragen over het reizen met de bus en de trein. Met behulp van informatiemateriaal wordt uitleg gegeven over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook informatie over het deelnemen aan een proefreis wordt niet achterwege gelaten. 

Naast de inloopspreekuren worden ook informatiebijeenkomsten en proefreizen georganiseerd. Het eerste inloopspreekuur vindt plaats op donderdag 26 september, van 10.00 tot 11.30 uur in Bibliotheek Harderwijk. Het adres is Havendam 56. Voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten zie de website. Voor vragen kan er gebeld worden naar 038-4540130 of stuur een e-mail naar ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl