• Archief BDUmedia

Overval visverwerkingsbedrijf in Opsporing Verzocht

ERMELO/HARDERWIJK In verband met een overval op het visverwerkingsbedrijf Koelewijn in Bunschoten werden huiszoekingen gedaan in meerdere woningen, onder andere in Ermelo, Harderwijk en een vakantiepark in Hulshorst. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag 22 maart aandacht aan deze overval.

Op zaterdagochtend 3 oktober 2015 rond 10.30 uur werd er een overval gepleegd op viswerkingsbedrijf Koelewijn's Haringinleggerij aan de Ansjovisweg in Bunschoten. Twee mannen met 'oude mannen maskers' liepen

naar het bedrijfskantoor, waar ze de directeur en een medewerker bedreigden. Omdat ze ook een bos bloemen bij zich hadden dachten de medewerkers eerst aan een grap, maar al snel bleek het bittere ernst. Nadat de overvallers mannen hadden vastgebonden, vertrokken ze met de inhoud van de kluis. Ze vluchtten in een donkere Audi A4 Avant, met dubbele uitlaat, vijf spaaks velgen en chromen sierlijsten rond de ramen.

ONDERZOEK De recherche startte direct een onderzoek. Naast onder andere sporenonderzoek en buurtonderzoek werden beelden van de overval in verschillende opsporingsprogramma's, zoals Bureau Hengeveld, getoond. Dit leverde meerdere tips op met goede informatie. Op dinsdag 8 maart kon een 46-jarige verdachte worden aangehouden.

Ook werd er zoeking gedaan in meerdere woningen in Ermelo, Harderwijk, een vakantiepark in Hulshorst, Naarden en Arnhem. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

TIPS De recherche zoekt getuigen die zaterdagochtend 3 oktober getuige zijn geweest van de overval en/of de daders herkend aan de hand van de bewakingsbeelden. Daarnaast zoekt de recherche informatie over de vluchtroute en de vluchtauto. Informatie kan gedeeld worden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Digitaal kan melding gedaan worden via www.politie.nl of anoniem via M-online.

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 22 maart uitgezonden om 20.30 uur op NPO1. De herhaling is woensdag 23 maart te zien om 11.40 uur op NPO2.