• Linda Heller

'Patiëntenraad niet verrast door bezuinigingen St Jansdal'

HARDERWIJK De Patiëntenraad van ziekenhuis St Jansdal voorziet voor patiënten op dit moment nog weinig negatieve gevolgen bij de uitvoering van het plan 'Fit voor de toekomst', meldt zij. In dit plan kondigt het ziekenhuis een forse bezuiniging voor de komende jaren aan. De Patiëntenraad begrijpt dat de maatregelen nodig zijn om als ziekenhuis in de toekomst goede zorg te kunnen blijven verlenen.

Ziekenhuis St Jansdal moet in de komende twee jaar enige miljoenen bezuinigen. Dat gebeurt onder meer door het aantal formatieplaatsen te verminderen. ,,Dat dit onder de medewerkers voor onrust zorgt zal niemand verbazen", zegt Henk Leeuwis, voorzitter van de Patiëntenraad. ,,Voor ons is belangrijk dat er voldoende handen aan het bed blijven", vertelt hij, ,,En wat dat betreft zijn wij op dit moment niet ongerust. Ons is verzekerd dat de personele krimp weinig gevolgen heeft voor de verpleging." Leeuwis stelt dat St Jansdal ook in financieel opzicht gezond moet blijven.

Henk Leeuwis benadrukt dat St Jansdal nog altijd tot de beste ziekenhuizen van Nederland behoort. Hij vertrouwt er op dat de onrust onder de medewerkers over de bezuinigingen niet zijn weerslag krijgt op de zorg voor de patiënten: ,,De mensen die in St Jansdal werken worden door patiënten gewaardeerd om hun zorgzaamheid. Ik ben er van overtuigd dat daaraan niets verandert", zegt hij. Uiteraard zal de Patiëntenraad de ontwikkelingen op de voet blijven volgen.