Podiumspektakel Harderwijk zoekt deelnemers

HARDERWIJK Na het succes van het Podiumspektakel vorig jaar is besloten dit een vervolg te laten hebben. Op donderdag 29 juni, vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli 2017 vindt het tweede Podiumspektakel plaats in Harderwijk. De organisatie is op zoek naar mensen die willen meedoen.

In het eerste Podiumspektakel werd het verhaal verteld van wat het in Harderwijk gevestigde Koloniaal Werfdepot teweegbracht. Ook in het tweede Podiumspektakel draait het om de geschiedenis van de stad. Stichtingsvoorzitter Fred Kappers: ,,Nu begint het verhaal in de Eerste Wereldoorlog, toen het Belgenkamp hier was. De gebeurtenissen lopen door tot de dag waarop Harderwijk in 1945 bevrijd werd."

Door schrijfster Margriet Breet is het verhaal al opgeleverd. Theatermaker Gerbrand van Kolck componeert de muzikale onderdelen van de voorstelling. Hij heeft ook de muzikale leiding. De regie is in handen van Ineke de Geus. Van Kolck en De Geus hebben landelijke bekendheid als makers van musicalvoorstellingen.

De Harderwijkers die hebben meegedaan aan het eerste Podiumspektakel zijn enthousiast. Dim van Rhee, secretaris van de stichting Podiumspektakel Harderwijk, weet te melden dat velen van hen weer mee willen doen. ,,Maar er is ook ruimte voor nieuwe mensen", zegt hij. ,,Spelers, koorleden, kledingmakers, decorbouwers en anderen kunnen zich aanmelden via www.podiumspektakel.nl."

Ferry Houtzager, penningmeester van de organiserende stichting, weet dat het een hele klus is om de boel financieel rond te krijgen. ,,We vragen dit keer daarom van de acteurs en zangers een eigen bijdrage", stelt hij. ,,Daarnaast zijn we afhankelijk van subsidiegevers en sponsoren." Hij heeft goede hoop dat het lukt om voldoende financiële middelen bij elkaar te krijgen.