• Opsporing Verzocht
 • Vluchtauto.

  Opsporing Verzocht
 • Opsporing Verzocht
 • Dader 1.

  Opsporing Verzocht
 • Dader 2.

  Opsporing Verzocht
 • Opsporing Verzocht

Politie toont bewakingsbeelden van overval visverwerkingsbedrijf

ERMELO/HARDERWIJK AVRO/TROS programma Opsporing Verzocht toonde dinsdagavond beelden van een overval op visverwerkingsbedrijf Koelewijn's aan de Ansjovisweg in Bunschoten. Het verklede duo lijkt onderdeel van een grap, maar hun intenties blijken bloedserieus.

Op zaterdagochtend 3 oktober 2015 rond 10.30 uur wordt er een overval gepleegd op viswerkingsbedrijf Koelewijn's aan de Ansjovisweg in Bunschoten. Twee gemaskerde mannen lopen naar het bedrijfskantoor, waar ze de directeur en een medewerker bedreigen en mishandelen. Nadat ze de mannen hebben vastgebonden, vertrekken ze met de buit.

VLUCHTAUTO Ze vertrekken in een donkere Audi A4 Avant, met dubbele uitlaat, vijf spaaks velgen en chromen sierlijsten rond de ramen.

Beiden daders droegen maskers met een pruik, hoedjes, en ze hadden allebei een bos bloemen en een wapen bij zich. Dader 1 was wat stevig, had een apart loopje en was lichtgetint.

Dader 2 is klein, en heeft waarschijnlijk blank met rossig haar. Zijn hals lijkt een soort rood kippenhuidje te hebben, en hij heeft wit borsthaar. Door zijn masker zagen ze wittige wimpers.

BLOEMEN De daders moeten de bossen bloemen vlak voor die zaterdagochtend 3 oktober ergens gekocht hebben. Dat hoeft niet perse in de buurt van Bunschoten te zijn geweest. Misschien herkent een bloemist nu zijn boeket of papier. De politie wil ook graag weten waar de maskers zijn gekocht.

Onlangs is een verdachte (46) aangehouden, en er zijn er al huiszoekingen gedaan in bijvoorbeeld Naarden, Arnhem, Ermelo, Harderwijk en een vakantiepark in Hulshorst.