• Omnia Wonen viert haar 15-jarig bestaan op de stadscamping

    Omnia

VVD: 'Houd de stadscamping langer op het Waterfront'

HARDERWIJK De VVD Harderwijk-Hierden vindt dat de stadscamping langer op het terrein van het Waterfront moet blijven. De partij heeft daarom vragen gesteld over de mogelijkheden voor behoud van de camping in 2020.

Vooralsnog staat de afspraak met de gemeente en het Consortium dat de locatie gebruikt mag worden tot 1 januari 2020. Toch is er volgens de VVD onduidelijkheid bij de eigenaren wanneer en in welke mate de volgende werkzaamheden beginnen. Ook is er nog geen consensus bereikt over een nieuwe locatie voor de camping.

SUCCES De pop-up stadscamping is in de afgelopen tijd goed geweest voor ruim 8.000 overnachtingen, waarvan 95% van de bezoekers niet uit Harderwijk kwam en een groot deel uit het buitenland. Daarnaast zijn er meerdere evenementen georganiseerd. Volgens de VVD heeft de stadscamping een ,,belangrijke bijdrage geleverd aan het recreatie en toerisme van Harderwijk.'' De partij vindt het daarom belangrijk om de stadscamping zo lang mogelijk op de huidige locatie te houden of om op korte termijn een nieuwe locatie te vinden. 

ZOEKTOCHT De nieuwe locaties die in beeld zijn bij de eigenaren zijn geen eigendom van de Gemeente Harderwijk. Daarom heeft de VVD haar hulp aangeboden om een verbindende rol in te nemen in de zoektocht naar een nieuwe locatie.