• gp-foto

    foto: GP-foto

Programma Dodenherdenking Harderwijk

HARDERWIJK Op 4 mei vindt elk jaar in Nederland de Nationale Herdenking plaats. Tijdens deze dodenherdenking worden om 20.00 uur in het hele land twee minuten stilte in acht genomen voor de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Ook in Harderwijk vindt een herdenkingsplechtigheid plaats. Overheid en particulieren wordne verzocht de vlag (zonder wimpel) halfstok te hangen.

19.00 uur: verzamelen in de aula van de Algemene Begraafplaats aan het Oosteinde van genodigden en degenen die onmiddellijk na de twee minuten stilte deelnemen aan het leggen van een krans of bloemstuk en zich daarvoor op de aangegeven wijze hebben aangemeld.

19.20 uur: Verzamelen van belangstellenden bij de ingang van de Algemene Begraafplaats aan het Oosteinde voor het houden van een stille omgang langs de graven van de gevallenen.

19.25 uur: Aanvang stille omgang. Tijdens deze tocht zullen geen vlaggen en vaandels worden meegevoerd.

19.45 uur: Luiden van de kerkklokken.

19.59 uur: Taptoesignaal

20.00 uur: Twee minuten absolute stilte gevolgd door het Wilhelmus. Toespraak burgemeester H.J. van Schaik. Voordracht gedicht door Anne Sofie Timmer. Muziekstuk gezongen door het Harderwijks Mannenkoor. Bloemlegging door nabestaanden, autoriteiten, kerkelijke en maatschappelijke organisaties en scholen, geassisteerd door leden Scouting Ragay Redoz en Verbraak Margriet Groep. Muziekstuk gezongen door het Harderwijks Mannenkoor. Defilé langs het herdenkingskruis en bloemlegging. Tijdens de kranslegging en het defilé zal muziekvereniging Kunst na Arbeid passende muziek ten gehore brengen.

Zonsondergang: Vlaggen worden gestreken.

OPENBAAR In verband met het karakter van deze Nationale Herdenking vinden er op de avond van 4 mei geen openbare evenementen plaats. Exploitanten van horeca- en andere vermakelijkheidsgelegenheden worden verzocht muziek en andere activiteiten te staken tussen 19.30 en 20.30 uur. En bij de verdere invulling van de avondactiviteiten zoveel mogelijk rekening te houden met het bijzondere karakter van deze avond.