• Bloomberg

Raad Harderwijk draagt 45.000 euro bij aan Stadsideeën van inwoners

HARDERWIJK De gemeenteraad van Harderwijk heeft 45.000 euro beschikbaar gesteld voor hét Stadsidee. Ideeën van inwoners om de openbare ruimte te verbeteren kunnen hiermee komend jaar worden gefinancierd. Inwoners van Harderwijk en Hierden kunnen vanaf vandaag tot 1 juni hun ideeën aanmelden via www.harderwijk.nl/stadsidee. Als alle ideeën zijn geïnventariseerd volgt er half juni een stemronde. De Harderwijkse samenleving kiest dan een of meerdere Stadsideeën die met het budget uitgevoerd kunnen worden.

Bij de behandeling van het integraal beheerplan voor de openbare ruimte heeft de raad besloten om dit jaar 45.000 euro beschikbaar te stellen voor burgerinitiatieven om de openbare ruimte te verfraaien; het Stadsidee genaamd. In 2017 is dit bedrag nogmaals beschikbaar voor het Stadsidee. Daarna wordt geëvalueerd of het Stadsidee jaarlijks wordt herhaald.

Op deze manier worden inwoners betrokken om samen met de gemeente kleur te geven aan de stad. Meer informatie over het onderhoud van de openbare ruimte door de gemeente en mogelijkheden hoe inwoners en ondernemers daaraan kunnen bijdragen is te vinden op www.harderwijk.nl/samenkleurenwedestad.