• Archief BDUmedia

Militair veroordeeld voor ontuchtige handeling met stofzuiger

ERMELO De militaire kamer veroordeelt een 22-jarige man uit Zwijndrecht voor het plegen van ontuchtige handelingen. Hij krijgt hiervoor een taakstraf gekregen van 120 uur. De man zette in de legeringskamer bij de Generaal Spoor kazerne in Ermelo meerdere keren de mond van een in werking zijnde stofzuigerslang op het kruis van het slachtoffer.

Ook toonde hij meer dan eens zijn geslachtsdeel aan het slachtoffer.

GEDRAGSCODE ,,Het slachtoffer moet deze pesterijen in aanwezigheid van andere pelotonsgenoten als zeer vernederend hebben ervaren", aldus de militaire kamer. De man uit Zwijndrecht handelde in strijd met de gedragscode van defensie. Hierin worden kameraadschap, respectvolle omgang met collega's en onderling vertrouwen als kernwaarden van een militair genoemd.

LICHAMELIJKE INTEGRITEIT Volgens de militaire kamer heeft de man door zijn handelen het slachtoffer aangetast in zijn lichamelijke integriteit. In tegenstelling tot de officier van justitie, oordeelt de militaire kamer dat een ernstige inbreuk hiervan niet is gebleken. Het wettelijke taakstrafverbod wordt daarom ook niet van toepassing geacht. 

De man heeft bovendien geen strafblad. Daarnaast heeft hij spijt betuigd en is hij inmiddels niet meer werkzaam bij defensie. De militaire kamer legt daarom geen gevangenisstraf op naast de taakstraf, zoals geëist door de officier van justitie.