Reijer en Hannie van den Brink-Petersen vieren 60-jarig huwelijk

HARDERWIJK Het echtpaar Reijer en Hannie van den Brink-Petersen vierde maandag zijn 60-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht hen daarom een felicitatiebezoek in Verpleeghuis Sonnevanck.

Hannie Petersen (16 maart 1935) is het oudste kind uit Harderwijks vissersgezin met drie zusjes en een broertje. Reijer van den Brink is geboren in Putten op 12 juni 1932 in een gezin met zeven broers en zussen. Zijn vader was veldwachter in Harderwijk / Hierden.

Al snel na huwelijk ging het echtpaar naar Amstelveen waar vader als adspirant-agent bij de politie ging werken. Uiteindelijk is hij afgezwaaid als adjudant met pensioen. Hannie was altijd huismoeder en heeft in de huishouding gewerkt. Na pensioendatum gingen zij weer terug naar Putten en uiteindelijk Harderwijk. Zes jaar geleden ging Hannie naar verpleeghuis Sonnevanck na ziekenhuisopname na ernstige rugpijn. Via Dahlia drie jaar geleden, toen de dementie/parkinson toesloeg, is zij verhuisd naar Myrthe.

Reijer gaat er elke dag heen in de middag en elke zondag de hele dag. Zijn hele leven en tijdsbesteding staan volledig in dienst van bezoek van mijn moeder. Twee jaar geleden bij afstuderen van zijn kleindochter als arts aan de Erasmus in Rotterdam heeft hij met heel veel moeite het bezoek aan Sonnevanck een dag overgeslagen om bij de bul-uitreiking te kunnen zijn.

Beiden leiden leven in het teken van werk, kerk en verantwoordelijkheid. Beiden zijn lid van de Christelijke Gereformeerde Kerk in Harderwijk.