• Archief BDU Media

Relatief weinig nieuwbouwwoningen in Ermelo erbij

ERMELO/HARDERWIJK In 2018 werden bijna 66.000 nieuwbouwwoningen gebouwd. Dat is bijna 5 procent meer dan in 2017 en het hoogste aantal na 2009. Met deze nieuwbouw groeide de totale woningvoorraad landelijk met 0,9 procent naar in totaal 7,8 miljoen woningen. In Ermelo groeide de voorraad met 76 woningen en daarmee slechts 0,7 procent. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

Ook in buurgemeente Putten (0,4 procent) lag het percentage toegevoegde nieuwbouwwoningen onder het landelijk gemiddelde. Harderwijk (met 192 woningen 1,0 procent) ligt bijna op het landelijke percentage. De overige buurgemeenten Barneveld (1,6), Apeldoorn (1,2) en Nunspeet (1,9) zaten er wel boven.

Van de provincies groeide de woningvoorraad door nieuwbouw relatief het hardst in Flevoland, namelijk met 1,5 procent. Ook in Noord-Holland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant lag de groei boven het landelijk gemiddelde. In Limburg, Friesland en Drenthe werden naar verhouding weinig nieuwbouwwoningen toegevoegd aan de woningvoorraad. Zuid-Holland ligt ook onder het gemiddelde, maar stond met absolute aantallen, namelijk ruim 11 duizend, op de tweede plek na Noord-Holland (bijna 13.700 woningen).