• Rien Donkersloot, hoofdorganist St. Joriskerk, Amersfoort

    (H.E.) Erik van Til

Rien Donkersloot bespeelt Harderwijks Bätz-orgel

HARDERWIJK Rien Donkersloot, organist van de St. Joriskerk in Amersfoort, zal een concert op het Bätz-orgel van de Grote Kerk in Harderwijk verzorgen. Het optreden zal op donderdag 23 augustus plaatsvinden.

Donkersloot kreeg op jonge leeftijd orgelles van Arjen Leistra, won verschillende amateurconcoursen en werd op het Conservatorium geschoold door Bas de Vroome en Ben van Oosten. Hij studeerde in 2008 cum laude af. Tegenwoordig is hij ook stadsbeiaardier van Haarlem. Als organist en beiaardier geeft hij veel concerten in binnen- en buitenland.

ORGELSONATE In Harderwijk speelt hij een programma met enkele grote orgelwerken, waaronder een concert van Händel, een concert van de twintigste-eeuwse Micheelsen en een orgelsonate van August Ritter. ,,Vooral deze orgelsonate zal het op het orgel uitstekend doen, met onder andere de variaties op Wie Neerlands bloed in de ad'ren klinkt. Daarnaast speelt hij een Andante van Bach en een improvisatie. En dat laatste is iets dat hij uitstekend kan", aldus de organisatie. 

TOEGANG Het concert begint om 20.15 uur. De toegangsprijs bedraagt 7,50 euro en een programmaboekje met toelichting is verkrijgbaar voor 1 euro. Parkeren is mogelijk op het Kerkplein. Meer informatie is te vinden op www.harderwijk-orgel.nl