Rook & Roll Fest: nieuw festival in Harderwijk

HARDERWIJK Het eerste Rook & Roll Fest vindt plaats op zaterdag 20 mei in Harderwijk. Rook & Roll Fest is een initiatief van het Harderwijkse mannenplatform Rook & Roll. Het wordt een festival voor mannen en vrouwen, waarbij de focus ligt op food, buitenleven, buitenkoken, 'moderne' ambachten, lifestyle, uiterlijke verzorging en wannahaves.

Het eendaagse festival wordt gehouden in en rond een oude, industriële fabriekshal in Harderwijk. Deze ruimte wordt omgebouwd tot festivalterrein waar zo'n 22 bedrijven en organisaties een stand inrichten. Het festival heeft een divers aanbod met bijvoorbeeld bijzondere zonnebrillen, bbq-producten, kunst en vintage. Maar natuurlijk is er ook volop te eten: gerookte vis, steenovenpizza, burgers, wraps, ijs en ga zo maar door. Natuurlijk is er livemuziek en worden er demo's en clinics gegeven. Rook & Roll Fest is ook de plek om gezellig te relaxen en bij te kletsen met vrienden onder het genot van een stevige hap en een goed glas.

De deuren gaan open om 10.00 uur en sluiten om 20.00 uur. Toegang is gratis. Locatie is de oude Bagema fabiekshal aan de Baanweg 26 in Harderwijk. Deze hal wordt nog steeds dagelijks gebruikt. Het bedrijf Easyriet maakt er innovatieve rieten panelen, waarmee je het dak van je veranda of schuur snel en simpel een authentieke rieten look geeft. Voor Rook & Roll Fest gaat het werk en het riet eenmalig aan de kant en wordt de hal en de buitenruimte omgetoverd tot een festivalterrein. Het festival vindt dus binnen en buiten plaats.