• BDUmedia

Theater Harderwijk moet na seizoen de deuren sluiten

HARDERWIJK Het bestuur van de Stichting Podia Harderwijk heeft laten weten zich gedwongen te zien na het seizoen 2017-2018 de deuren van het Theater Harderwijk te sluiten. De reden voor het beëindigen van de theaterexploitatie is dat door een meerderheid van de gemeenteraad het besluit is aangenomen om de volledige subsidie die nu aan Theater Harderwijk toegekend is, beschikbaar te stellen aan de SaP-connectie.

Deze nieuwe partij wil het budget slechts voor een klein deel gebruiken voor binnenvoorstellingen. Het bestuur van de Stichting Podia Harderwijk moet daarom met spijt vaststellen dat het voortzetten van de exploitatie van de locatie aan de Stationslaan dan niet meer mogelijk is. „Hiermee is Stichting Podia Harderwijk, met haar 54 jaar ervaring, buiten spel gezet", zo stelt Theater Harderwijk.

Over de toekomst van de locaties Estrado en Catharinakapel, die ook onder deze stichting vallen, zal het bestuur op korte termijn overleggen met het college van burgemeester en wethouders. Het voortbestaan van deze locaties is daarbij voor de Stichting Podia Harderwijk het uitgangspunt, maar dan wel onder de verantwoordelijkheid van een vernieuwd bestuur.

VOORSTELLINGEN Bezoekers hoeven zich geen zorgen te maken dat door dit besluit de voorstelling(en) waarvoor zij geboekt hebben niet doorgaan. „De voorstellingen die nu gepland staan tot en met mei 2018 worden met dezelfde zorg en kwaliteit gebracht als men van de organisatie gewend is", aldus Theater Harderwijk.