• Samen met bemanningsleden Henk Zoer en Bernhard Munneke maakt Tiny 't Hart zich met haar vriendinnen op voor de vaartocht op de HK22

    Theo Bakker

Tiny 't Hart wint bottertocht op het Wolderwijd

HARDERWIJK Het was echt een verrassing voor Tiny 't Hart - van Putten, toen ze door een medewerker van de Stichting Vischafslag werd gebeld. Ze wist eigenlijk niet meer dat ze had meegedaan, maar ze had de eerste prijs gewonnen van de spreekwoordenwedstrijd die tijdens de Visserijdag 2016 was uitgeschreven.

Vijf spreekwoorden en evenzoveel betekenissen moesten worden geraden en dat had Tiny uitstekend gedaan. Nu, 3 augustus, mocht ze daarom, samen met negen vriendinnen een geheel verzorgde bottertocht over het Wolderwijd maken, en daar hadden de dames zin in. Voorbereid op de meest gure elementen meldde het gezelschap zich bij de nieuwe Vischafslag waar de bemanning Henk Zoer en Bernhard Munneke al op ze zaten te wachtten.

De elementen bleken de dames toch gunstig gezind, want een flinke bries had de regenwolken weggeblazen en niets stond een mooie vaartocht nog in de weg. Behalve een deskundige bemanning was er een luxe vleesschotel, visschotel en natuurlijk ook een wijntje aan boord.

Tiny vond het geweldig. Ze woont al jaren in de binnenstad van Harderwijk en haar schoonfamilie heeft strikte banden met de visserij in IJmuiden, dus wat is er dan mooier dan een tochtje op een echte Harderwijker platbodem. En dat samen met een aantal goede vriendinnen. ,,Ik heb me ook echt ingezet voor de komst van de Vischafslag", zegt Tiny. ,,Dat hoort er in Harderwijk helemaal bij. Ja, en natuurlijk draag ik als Harderwijkse de visserij een warm hart toe."