• eigen foto

Toneelgroep 'Het Volk' op planken Catharinakapel

HARDERWIJK Toneelgroep Het Volk staat dinsdag 26 maart om 20.15 uur op de planken van de Catharinakapel met de voorstelling 'het vermoeden van Poincaré'. Het Volk is vaste gast in de Catharinakapel en zorgt met hun toneelspel voor uitverkochte zalen. In Het Vermoeden van Poincaré zijn twee heren ingesneeuwd in een Alpenchalet en daardoor gedwongen elkaar beter te leren kennen.

De taal blijkt hierin een enorm obstakel. Met onder meer een spontane pas de deux, poëtische teksterupties en zang proberen zij het samenzijn draaglijk te houden. De kamer verlaten ze nooit en de bijna lege ruimte heeft slechts één raam. Dat biedt uitzicht op de buitenwereld, maar geeft ook inzicht in de gedachtespinsels van beide heren. Met humor, mededogen en rijke, geestige dialogen weet Het Volk keer op keer 'mannelijk onvermogen' uit te beelden. Deze voorstelling is genoemd naar de beroemde Franse wiskundige en wetenschapsfilosoof Poincaré (1854-1912), wiens vermoeden tot op de dag van vandaag niet is bewezen. Het onvermogen om een vermoeden met behulp van taal te doorgronden, is de inspiratiebron van Het Volk voor dit toneelstuk.

De toegang bedraagt in de voorverkoop € 14,00 (plus € 0,50 reserveringskosten). Aan de deur kosten de kaarten € 16,50 per stuk. Reserveren kan via www.catharinakapel.nl.