• Morgen College
  • Morgen College

Vakantievoorpret tijdens laatste lesweek Morgen College

HARDERWIJK De laatste lesweek op het Morgen College in Harderwijk staat niet in het teken van cijfers ophalen, herkansingen of nablijven. Dat hebben de leerlingen de afgelopen weken al genoeg gedaan. De laatste lesweek voor de zomervakantie is een klein feestje, vakantievoorpret.

De meeste derdejaarsleerlingen zijn deze week in de Ardennen of Berlijn. Voor alle eerste- en tweedeklassers en de derdejaarsleerlingen die niet op kamp gaan, is er een week vol activiteiten. Geen schoolboeken, geen lesrooster, maar een lezing van de auteur van het Schnitzelparadijs, de Pizzamaffia en Iedereen krijgt klappen, Khalid Boudou. Of een bezoek van theatermaker Iwan Dam, die samen met twee collega's improvisatie-cabaret gaat opvoeren en uitvoert wat de leerlingen 'opdragen'.

Dinsdag was er een battledag. De leerlingen namen het per klas tegen elkaar op in een flink obstakelparcours dat het hele achterplein vulde. Luchtkussens, autoduwen, spijkerbroekhangen, een klimwand bedwingen of kaasdragen. Met zwemmen, bowlen en een dag strand wordt de activiteitenweek afgesloten.