• Gemeente Ermelo
  • Gemeente Ermelo

Veel animo voor Buurtsportfestijn

ERMELO In de herfstvakantie werd weer het Buurtsportfestijn georganiseerd door de buurtsportcoaches van Heel Ermelo Beweegt. Dit keer konden ook de allerkleinsten meedoen. De hele ochtend konden zij vrij spelen en meedoen aan de dansclinic van GV Sparta.

En dat was niet tegen dovenmansoren gezegd. Sporthal Calluna stroomde vol met peuters en kleuters. Om 11.00 uur waren er al ruim honderd kinderen samen aan het bewegen, spelen en dansen. Goed bezocht werd ook de peuter- en kleutermarkt met informatie voor ouders en verzorgers.

,,We zijn echt blij dat het buurtsportfestijn iedere schoolvakantie weer zo'n succes is", aldus coördinator buurtsportcoaches Marjo de Groot . ,,Kinderen maken zo op een vrijblijvend manier kennis met spelen en bewegen. En dat we nu ook de allerkleinste een programma mogen bieden is een belangrijke aanvulling. Want hoe jonger kinderen met bewegingsvormen in aanraking komen hoe beter. Jong geleerd is nog altijd oud gedaan "

Het thema van deze editie was Levensgroot. Zo'n tachtig grotere kinderen speelden in de middag ouderwetse spellen als sjoelen in levensgrote uitvoering. Maar ook spelletjes van nu als Angrybirds, werden levensgroot gespeeld. De kinderen konden in de middag ook nog deelnemen aan de clinics van GV Sparta, sc DeVeDo en Kemposchool Kanhai.