• Organisatie Boeldag

Veiling en pleinactiviteiten tijdens 33ste Boeldag

HARDERWIJK Op 'Aaltjesdag', 10 juni, organiseert de boeldagcommissie van onze gemeente voor de 33ste keer de jaarlijkse Boeldag op het Kerkplein van de Grote Kerk van Harderwijk. Naast pleinactiviteiten zoals meubelverkoop, kraamverkoop, verzorging inwendige mens en het Aaltjesrad met onder andere veel vers gerookte aal, etentjes, fiets,verzorgde boottochtjes vindt om 15.30 uur de veiling per opbod plaats.

In deze veiling komen onder meer schilderijen en etsen (waaronder Harderwijk) van de kunstschilders Leo Hartman, Wim Bos, Frans Bosen, Gijs Voskuyl, J. Weissenbruch (litho), H.C. Kranenburg, Cees Bolding, H. Donkelaar en Dick Groen onder de hamer.

De kunstwerken worden afgewisseld met antiek en curiosa waaronder een unieke handgesneden houten spiegel uit de voormalige Zuidelijke Nederlanden, antieke gietijzeren spaarpotten, negentiende eeuws koperwerk, schoolplaten, blikken speelgoed, schaarse boeken, plateel en een vestingplattegrond van Harderwijk anno 1673.

Om 15.30 uur wordt door notaris Wemes het startschot voor deze veiling gegeven. De artikelen voor de veiling zijn op 10 juni vanaf 10.00 uur te bezichtigen in de omloop van de Grote Kerk.

BOELDAGCONCERT De Boeldag wordt traditioneel om 17.00 uur afgesloten met een gratis concert van de Verenigde Veluwse Koren (VVK). De VVK zijn landelijke bekend en staan onder leiding van Leander van der Steen. De karakteristieke Veluwse klederdracht geeft het koor een extra culturele status. Buiten Nederland is dit koor ook een graag geziene gast. Voor meer informatie: www.verenigdeveluwsekoren.nl.

Deze Boeldag wordt mede mogelijk gemaakt door het organisatiecomité van de Aaltjesdagen. De Boeldag begint om 9.00 uur.