• Wijnand Kooijmans

Bewoners Horsterweg in Ermelo verbaasd over aanpak wegen

ERMELO Bewoners van de Horsterweg in Ermelo zijn verbaasd over de, in hun ogen, soap rond de Julianalaan en de Prins Hendriklaan. Terwijl de weg waaraan zij wonen veel verkeersonveiliger is, zonder dat de gemeente ook maar enige actie onderneemt.

Wijnand Kooijmans

Gewezen wordt op het feit dat voormalig wethouder Ester Verhagen kort voor haar vertrek heeft beloofd dat de bocht aan het eind van de Julianalaan zou worden rechtgetrokken. En dat daarnaast de snelheid weer naar vijftig kilometer per uur zou gaan.

SNELHEIDSREMMEND Het nieuwe college van burgemeester en wethouders komt, tot verbazing van bewoners van de Horsterweg, met snelheidsremmende maatregelen voor de Julianalaan omdat er te hard wordt gereden. Terwijl daarnaast de soap rond de openstelling van de Prins Hendriklaan voortduurt. De bewoners vrezen voor hun verkeersveiligheid waardoor de gemeente met hen in overleg gaat.

ONBEGRIJPELIJK Bewoners van de Horsterweg vinden dit maar onbegrijpelijk. Landbouwverkeer en vrachtwagens dendert al vroeg in de ochtend over hun weg. Fietsers durven nauwelijks de weg meer over te steken. Geluid en fijnstof voldoen niet aan de norm. Zonder dat de gemeente ook maar een enkele actie onderneemt om met een oplossing te lopen.

De bewoners doen dan ook een oproep aan het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad ook hen serieus te nemen.