• Groevenbeek Klassiek (Facebook)

Vierde editie van Groevenbeek Klassiek in een nieuw jasje

ERMELO In de tuin van landgoed Oud Groevenbeek zal op 25 augustus vanaf 20:15 uur voor de vierde keer het gratis openluchtconcert Groevenbeek Klassiek plaatsvinden. Tijdens het gratis zomeravondconcert kunnen jong en oud ook dit jaar weer genieten van een grote verscheidenheid in (klassieke) muziek van componisten als Antonin Dvorák, Johann Sebastian Bach, Calvin Custer en Edward Elgar. 

 

Net zoals alle voorgaande edities, zal ook dit concert worden begeleid door het Holland Symfonie Orkest onder leiding van dirigent Wim van Herk. Het Holland Symfonie Orkest bestaat uit een flexibele groep goed op elkaar ingespeelde freelance musici. Daarnaast zullen lokale (Daphne Visser, sopraan en Robert Vroegindeweij, houten dwarsfluit) en internationale (Amanda Key, sopraan) solisten hun medewerking verlenen aan de uitvoering van Groevenbeek Klassiek en zal er een verassingsoptreden van een lokale muzikant zijn. Dit jaar is er in het avondprogramma ook een bijzondere samenwerking met de Christelijke Oratorium Verenigingen Noord West Veluwe en Putten.

De entree tot het concert is gratis. Willemsen: „De kracht van het concert is immers de laagdrempeligheid. Iedereen kan komen genieten van de prachtige klassieke muziek omdat de toegang gratis is". Dit betekent wel dat partners in de vorm van sponsoren en 'vrienden van Groevenbeek Klassiek' van een essentieel belang zullen zijn om het concert te kunnen financieren.

KINDERPROGRAMMA Voor leerlingen van de groepen 5 en 6 van de basisscholen in Ermelo en Putten wordt in de middag een speciaal kinderprogramma opgevoerd. Het thema van de voorstelling is 'De Toverfluit', een remake van Mozarts bekende en geprezen familieopera Zauberflöte voor kinderen, met de beste jonge musici en zangers van het moment. De Toverfluit is een coproductie van Frank Groothof Muziektheater (bekend van onder andere Sesamstraat), B.O.O.M! (Bold Opera On the Move), NJO Muziekzomer (Nationaal Jeugd Orkest) en componist/arrangeur Marijn van Prooijen. 

NIEUW Na een drietal succesvolle edities vond de organisatie het tijd voor een nieuwe stijl. Daarom zijn het logo en de huisstijl van Groevenbeek Klassiek dit jaar grondig onder handen genomen. Het resultaat: een eigentijdse uitstraling met mooie verwijzingen naar waar het om draait: „prachtige klassieke muziek op een geweldige locatie", aldus concertorganisator Bart Willemsen.

ZITPLAATSEN De organisatie moedigt bezoekers aan vooral eigen stoelen of kleden mee te nemen voor een zitplaats naar eigen keuze. „De toegang is gratis en er is altijd voldoende plek voor bezoekers" volgens Willemsen. Het landgoed is zeer goed per fiets of wandelend te bereiken. „Komt u met de auto? Kijk dan vooraf even op de website voor actuele informatie over parkeren". Ook het meebrengen van een eigen hapje en drankje wordt van harte aanbevolen door Groevenbeek Klassiek.