• Sebastiaan Bors/Scouting Nederland

Vijfhonderd scouts naar Harderwijk voor 'interessekamp'

HARDERWIJK Tijdens Pasen komen er een kleine vijfhonderd scouts op kamp in Harderwijk. Zij doen dit tijdens de zogenaamde HIT (hikes, interessekampen en trappersexpedities), waarbij ze kiezen voor een kamp dat past bij hun interessegebied. Iedereen tussen de 5 tot 88 jaar kan een kamp kiezen dat bij hen past. Op het kamp ontmoeten ze scouts vanuit heel Nederland voor een gezellig weekend.

Harderwijk is één van de zeven plekken in Nederland waar kampen worden georganiseerd. Naast Harderwijk is er ook in Alphen (NB), Baarn, Dwingeloo, Heerenveen, Mook en Zeeland veel te doen. In Harderwijk worden er tijdens Pasen zeventien verschillende kampen georganiseerd, die variëren van een Hoe overleef ik?-kamp tot een pionierkamp, waar scouts echt de hoogte in gaan met hun bouwwerken.

HIT De HIT is het enige Scoutingevenement waarbij de scout zelf kan kiezen wat voor avontuur hij of zij gaat beleven. Dat kan bijvoorbeeld een hike zijn: hij of zij loopt, fietst, vaart of rijdt daarbij een route door de omgeving, en komt ondertussen verschillende posten tegen. Of de scout kiest voor een interessekamp en leert er bijvoorbeeld kamperen, paardrijden, koken, EHBO of beleeft een spannend avontuur rond een themaverhaal. En wie van een echte fysieke uitdaging houdt, kan kiezen voor een trappersexpeditie waarbij conditie en uithoudingsvermogen flink op de proef worden gesteld. Iedereen tussen de 5 en de 88 die lid is van Scouting Nederland kan zich voor een HIT inschrijven; alleen, per koppel of met een groep.