Haal de natuur in huis! 3 tips

11-10-2019, 11:21 |Van onze partner

Of het nou is omdat de herfst voor de deur staat, het buiten te koud is of omdat het de ‘trend’ is, de natuur in huis halen is altijd goed! Daar komt nog eens bij dat de natuur een zeer positief effect heeft op mensen, onder andere op de gezondheid en productiviteit. Daarom geven wij drie tips om de natuur in huis te halen!

Planten maken het verschil
Als je aan natuur denkt, denk je aan planten. Vandaar dat de eerste tip vanzelfsprekend is: ‘haal veel planten in huis’! Met planten kun je veel kanten op. Shop je nieuwe planten en verdeel ze over verschillende ruimtes. Ook kun je je woonkamer inrichten door andere manieren te gebruiken om planten een plaats te geven. Naast het gebruik van potten kunnen de planten opgehangen worden. Let wel op of de planten binnen kunnen staan.

Vul het aan
Naast planten zijn er zeer veel accessoires die je huis een natuurlijke uitstraling kunnen geven. Zorg met verschillende lichteffecten voor een sfeer die jij prettig vindt. Hout zorgt voor het echte buitengevoel; gebruik plantenpotten, tafels of andere meubelstukken van hout. Ook versieringen voor de tafel zoals houttakjes en bamboe of cactussen zorgen ervoor dat jij je in de open lucht waant. En wat dacht je van muurversieringen? Schilderijen met landschappen of dieren en andere accessoires aan de wand zorgen voor een extra gevoel van buiten zijn. Om het helemaal af te maken is het neerzetten van een aquariumvol kleurrijke vissen erg leuk en origineel.

Maak het af
Uiteraard mag raamdecoratie met een natuurlijke look niet ontbreken. De raamdecoratie die voor deze look zorgt zijn linnen gordijnen. Deze gordijnen passen vrijwel in ieder interieur! Zoals eerder aangegeven zorgt ook hout voor een gevoel van natuur in je huis, kies daarom voor een houten jaloezie op maat. Deze jaloezieën zijn ontzettend populair, stijlvol en tijdloos.

Ben je al wat enthousiaster geworden? Met de juiste planten, accessoires en raamdecoratie haal jij zeker de natuur in huis!