33e Parel van de Veluwe

HARDERWIJK StIchting Wielerevenementen De IJsselstreek organiseert woensdag 6 juni de 33e wielerklassieker Parel van de Veluwe.

De wedstrijden voor de vrouwen en Elite / beloften mannen maken deel uit van de nationale KNWU-clubcompetitie. Zowel de vrouwenkoers (111,1 kilometer) als de wedstrijd voor Elite / beloften mannen (168,5 kilometer) gaat via een nieuwe route over de Noord-West-Veluwe.

De vrouwen starten om 10.30 uur, de mannen om 15.30 uur op het vertrekpunt Bouw & Infrapark aan de Ceintuurbaan. Via Ermelo, Nunspeet, Epe, Heerde, Hattem, Oldebroek, Elburg en nogmaals Nunspeet gaat de koers terug naar Harderwijk waar de finish is op de Alberdingk Thijmlaan. De vrouwen komen naar verwachting aan om 13.15 uur. De mannen, die eerst nog vijf plaatselijke ronden fietsen, met als eerste doorkomst 18.00 uur, finishen ca. 19.15 uur.

*Hoewel vrouwenwielrennen steeds populairder wordt in Nederland, heeft De IJsselstreek vooralsnog geen vrouwenteam. Toch wordt er weer een vrouwenkoers gereden, de eerste van de Clubcompetitie 2018. Er doen 15 clubs mee met elk acht rensters, onder wie oud-Olympisch kampioen schaatsen Ireen Wüst.

Bij de mannen is de koers de vijfde wedstrijd in de Clubcompetitie 2018. Streekrenner Arjan Hofman uit Nunspeet staat na vier wedstrijden tweede met 160 punten, achter koploper Jasper Rasch (218 punten). Van Krush-WV De IJsselstreek Cycling team staat Robin Löwik uit Vriezenveen er het beste voor op plek 10. Harderwijker Arjan Arentsen staat 38e. De IJsselstreek start verder met Rik Wielink, Marien Bogerd en Maarten Junte. Het team staat 4e in het ploegenklassement en wil dit jaar bij de eerste vijf komen, om zo te promoveren naar de topcompetitie.

* Dit jaar is er geen rondemiss bij de koers. In plaats daarvan zijn er twee event-assistentes. Sanne Aartsen en Joyce Boone zullen meerijden in de wielerkaravaan, zijn gastvrouw in de vip-tent, delen informatie uit, geven het startschot en assisteren bij het huldigingsprotocol.

www.parelvandeveluwe.nl