• De blije pupillen met hun trotse trainers

    Wessel Geursen

Alle Athlos pupillenteams behalen tweede plaats

09-09-2019, 11:32 | Lezersnieuws | Wessel

Pupillenteams van de negen atletiekverenigingen in de regio IJsseldelta hebben tegen elkaar gestreden in de Athletics-Champs competitie van de Atletiekunie. De teams van jongens en meiden in de basisschoolleeftijd streden tegen elkaar tijdens vier meerkampen. Afgelopen zaterdag was de finale meerkamp in Meppel. Daar konden de atleetjes 5 uur achter elkaar meerkampen, waarbij elk onderdeel steeds 20 minuten mocht worden beoefend. Dus niet één keer sprinten zoals bij een klassieke meerkamp, maar 20 minuten lang en zo vaak als je wilt. De teams begonnen met estafettes. En tijdens het hordelopen, hoog- en verspringen en discus- en vortexwerpen moedigden zij elkaar fanatiek aan om zoveel mogelijk punten voor hun team te kunnen verzamelen. Als uitsmijter is er tijdens de meerkampen een coopertest van 4 of 6 minuten. Daarin zetten de atleten verbeten hun laatste energie in om zoveel mogelijk meters te maken. 
De drie teams van Athlos in de leeftijden van 6-8, 9 en 10-11 jaar mochten na vier competitiewedstrijden alledrie op het podium plaats nemen om een beker in ontvangst te nemen. In elke categorie waren zij tweede geworden. Manon Schoop, de Nederlands kampioene hoogspringen, was speciaal naar Meppel gekomen om de bekers uit te reiken. Vorig jaar waren alle teams ook al tweede. Volgens pupillentrainer Martin Goedhart toont dat aan dat Athlos atleten hun niveau vasthouden naar gelang zij ouder worden. 
Het baanseizoen zal eind september worden afgesloten met de clubkampioenschappen. Daarna gaan zij crossen door de bossen. Met als start de nationaal kampioenschappen estafette-cross die Athlos dit jaar mag organiseren in Harderwijk op zaterdag 12 oktober. Wil je ook eens atletieken op de baan? Op woensdagmiddag 25 september vindt de scholierenbaanloop plaats; deelname is gratis.