• De afscheid nemende Mirjam Postma (foto) scoorde vier keer.

    Foto: Marco Jansen

Bemoedigend slot Unitas, Wageningen kampioen

HARDERWIJK Unitas/Perspectief eindigde het seizoen in de hoofdklasse B met een goede wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat het al voor de play offs geplaatste Wageningen in Harderwijk ook de titel pakte: 26-30.

De scherp spelende Mirjam Postma zette Unitas na een stroef begin 2-0 voor.

Unitas leek bevrijd van de druk en spelers die dit seizoen moeite hadden met scoren, vonden nu wel makkelijk de korf. Zo mikte Mark Kreikamp de eerste helft vier keer raak van afstand en ook Matte Lipke en Daan Reijgersberg speelden vrijuit. Wageningen, met oud-Unitasser Nena Ellermeijer, had moeite om aan te haken, 15-14 bij rust.

De tweede helft wist Unitas het goede niveau lang vast te houden en werd het mede door Daniëlle van de Glind en Maike van den Berg 24-21. Maar Wageningen haalde drie basisspelers van de bank en zij gaven het spel van de bezoekers direct een impuls: 24-25.

Het moegestreden Unitas moest toezien hoe Wageningen door toedoen van Wouter ter Maten en Steven Landman de winst naar zich toe trok.

Bij Unitas speelden Mirjam Postma en Maike van den Berg hun laatste zaalwedstrijd. Zij kregen een minuut voor tijd een publiekswissel. Wageningen kon bij de laatste time-out het kampioenschap vieren.

Hoofdklasse B: Unitas/Perspectief - Wageningen 26-30 (15-14).

Scores Unitas/Perspectief Mark Kreikamp 4, Mirjam Postma 4, Maike van den Berg 4, Daan Reijgersberg 4 (1) Jolien Landman 3, Mike van Boven 3 (1), Matte Lipke 2, Daniëlle van de Glind 2.

Scores Wageningen: Steven Landman 9 (3), Xanne Ketelaar 3, Eline van Veldhuizen 3, Nena Ellermeijer 3, Jeffrey van Huenen 3 (1), Wouter ter Maten 3, Chris den Hartog 2, Iris Ilekhomon 2, Ernstjan de Vries 1, Jasper Broenink 1.