Dalto maatje te groot voor Unitas/Perspectief

HARDERWIJK Unitas/Perspectief slaagde er ondanks een behoorlijke wedstrijd niet in om Dalto/BNApp.nl punten afhandig te maken. De ex-korfballeague-club uit Driebergen won met 35-27.

Hoewel de Harderwijkers snel op een 6-2 achterstand werden gezet, konden ze in de fase die volgde goed meekomen. Unitas, met Jort Wiegersma in plaats van de aan zijn enkel geblesseerde Mark Kreikamp, bleef tot 10-8 in het spoor van de thuisploeg, die voor rust nog wel even gas gaf en met 16-11 naar de thee ging.

De tweede helft bleek toch wel het klasseverschil en liep Dalto door een sterk schot uit naar 23-13. Unitas had moeite om onder de druk van Dalto tot lange aanvallen te komen, maar slaagde er in het vervolg wel in om de schade te beperken. Dalto won uiteindelijk met 35-27.

Hoofdklasse A: Dalto/BNApp.nl - Unitas/Perspectief 35-27 (16-11). Scores Unitas/Perspectief: Thomas Jongma 10 (6), Roy van der Knaap 4, Daphne van den Berg 4, Jort Wiegersma 3 (1), Thomas Hoekstra 2, Mirjam Postma 1, Maike van den Berg 1, Ineke de Boer 1, Jolien Landman 1.