• Almelo ging verrassend onderuit tegen De Mezen.

    Marco Jansen

De Mezen verslaat Almelo

HARDERWIJK De Mezen versloeg Almelo met 3-2 en won voor het eerst sinds 19 november. De Harderwijkse hockeyers namen drie punten afstand van PW, dat op een directe degradatieplaats staat.

De eerste helft speelde de thuisploeg goed. Gaandeweg werd de druk op Almelo opgevoerd. Dit resulteerde in twee corners en een kans voor Bram Reitsma. Toen Rogier van der Spek de bal voorgaf, kon Sven Goedhart intikken: 1-0. Vijf minuten later viel de 2-0. Ditmaal brak Robin Bunt uit, hij bracht de bal in de cirkel, waar Maurits 't Jong het de keeper lastig maakte en Reitsma profiteerde. Het werd voor de pauze ook nog 3-0, door een met overtuiging ingeslagen strafcorner van Jasper Foppen.

Almelo trok daarop weer ten aanval en kreeg een strafbal, maar Pepijn Albers redde op de inzet.

Na rust verhoogde de nummer vier de druk en had De Mezen het lastig. De aanvoerder van Almelo benutte een strafcorner en ging voorop in de strijd. Dit leverde een langdurig offensief op, maar de 3-2 viel vrij laat. De Mezen moest overleven, maar toen de aanvoerder met een tijdstraf naar de kant moest, was het duel gespeeld.