• Teleurstelling bij Mark Kreikamp, Thomas Hoekstra en Maike van den Berg na weer een doelpunt van Nic.

    Foto: Winanda van Zwamen

Degradatie Unitas/Perspectief na afstraffing tegen Nic.

HARDERWIJK Het avontuur in de veldhoofdklasse is voor Unitas/Perspectief na één seizoen alweer voorbij.

De Harderwijkse korfballers ondergingen een afstraffing tegen het Groningse Nic. en verloren met 19-34. Na afloop bleek dat Tweemaal Zes met 30-24 had gewonnen van HKV/Ons Eibernest, waardoor de veilige zesde plek onbereikbaar was geworden met nog twee duels te gaan.

Unitas/Perspectief kon tot 8-7 op voorsprong blijven, maar vervolgens stokte het scoren terwijl Nic. uit alle hoeken en standen raak schoot. Time-outs, wissels en de rust konden de flow van de Groningers niet doorbreken en Unitas werd op een 8-23 achterstand gezet. In het vervolg wisten de Harderwijkers wel weer iets terug te komen, maar de wedstrijd was toen allang gespeeld.

Unitas/Perspectief kon de wisselingen in de zaal nog wel opvangen, maar werd op het veld opnieuw geconfronteerd met een blessuregolf. Dit bleek teveel van het goede en volgend jaar zullen de Harderwijkers weer uitkomen in de overgangsklasse.

Hoofdklasse A: Unitas/Perspectief - Nic./Alfa-college 19-34 (8-17).Scores Unitas: Maike van den Berg 5, Thomas Jongma 4, Jolien Landman 4, Mark Kreikamp 2, Jesse Aartsen 1, Jort Wiegersma 1, Mike van Boven 1, Thomas Hoekstra 1