DVS'33 laat naast VVOG in derby

HARDERWIJK Een strijdend VVOG heeft koploper DVS'33 op een punt weten te houden. De Ermeloërs moesten diep gaan maar scoorden in de 85e minuut de terechte gelijkmaker. De Ermeloërs blijven koploper door puntverlies van Harkemase Boys (1-1 tegen Staphorst) en Excelsior'31 (0-2 tegen ACV).

 

VVOG miste een handvol spelers, maar bood DVS'33 voor de pauze naar vermogen partij. Hoewel de Ermeloërs aanvankelijk het initiatief hadden, maakte VVOG het spel klein en daar wisten de bezoekers zich geen raad mee. Gaandeweg schoof VVOG op naar voren en kregen de Harderwijkers de overhand. Tim Brockhoff scoorde na 34 minuten de openingstreffer na een goede eentwee met Kevin van der Vlag. Het had ook 2-0 kunnen worden na een fout van Daan Huiskamp, maar Richard Terpstra redde de meubelen door een inzet van Douwe Dijkstra van de doellijn te trappen.

 

Na rust werd DVS'33 sterker. Er kwam tempo in de aanvallen en VVOG moest terug. Maurice de Ruiter liet zich gaandeweg meer gelden, maar vond meestal twee of drie VVOG'ers voor zich. Zijn schoten werden geblokt en datzelfde gold voor Daniël van Warven. In de omschakeling vergat VVOG het duel te beslissen, maar de Harderwijkers kwamen er gaandeweg steeds minder uit. Met Ali Akla als aanjager in het slotkwartier ging DVS'33 vol voor de gelijkmaker. Die kwam er vijf minuten voor tijd. De Ruiter vond Jorran van Santen en die kende vrij voor Frans Koornberg geen pardon.DVS'33 kreeg nog enkele halve kansen op de zege, maar VVOG hield op het tandvlees stand.

 

Hoofdklasse C: VVOG - DVS'33 1-1 (1-0). 34. Tim Brockhoff 1-0, 85. Jorran van Santen 1-1. Scheidsrechter: Van den Helder. Toeschouwers: 1800. Gele kaart: Boutachkourt, Van Wilgenburg, Roelofsen, Biya (VVOG), Terpstra (DVS'33). Rode kaart: 88. Jan Jurriën Hop 2-1.VVOG: Koornberg; Van den Brink, Hop, Duits, Van Wilgenburg (55. Roelofsen); Brockhoff, Dijkstra, Boutachkourt; Van der Vlag (46. Labari, Biya, Boersma (71. Nijang)DVS'33: Huiskamp; Hoek (17. De Geijter), Van Santen, Mijnheer, De Vries; Kurt, Terpstra (73. Soykan), Van Warven; Akla, Van de Kamp (68. Ahrens), De Ruiter