• Frank Karssing

EFC'58 ontvangt 1.750 euro van VriendenLoterij

ERMELO Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de Ermelose Football Club '58. De club is één van de succesvolste deelnemers aan de VriendenLoterij Belmaanden in april en ontvangt een cheque van 1.750 euro. De Belmaanden zijn een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op structurele manier financieel te ondersteunen. EFC'58 gaat het geld gebruiken voor een nieuw voetbalveld.

Piet Veulings, lid van de sponsorcommissie van EFC'58: ,,Wat een verrassing dat we dit bedrag hebben gewonnen! We willen het gebruiken voor de financiering van ons nieuwe voetbalveld dat nu sinds twee weken in gebruik is. Ook komt een deel ten goede aan de jeugd van EFC'58."

Van februari tot en met mei vinden de VriendenLoterij Belmaanden plaats. In april belden 99 clubs en verenigingen clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van EFC'58 leverde de club maar liefst 101 loten op. Als de 101 loten een jaar blijven meespelen, dan kan EFC'58 9.317 euro bijschrijven aan de clubkas.

 

De VriendenLoterij keert tijdens de Belmaanden per kalendermaand extra geldbedragen uit aan de 7 clubs en verenigingen die de meeste loten hebben verkocht. EFC'58 eindigde in april op de derde plaats en ontvangt 1.750 euro. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de VriendenLoterij Belmaanden genereren.