• Gemeente Ermelo

Genomineerden sportverkiezing Ermelo bekend

ERMELO De genomineerden voor de sportverkiezing 2018 zijn bekend. Van 15 tot 30 januari kan iedereen stemmen op zijn favoriete sportploeg, sportman, sportvrouw en sporttalent. Tijdens het Sportgala op zaterdag 3 februari worden de winnaars bekend gemaakt en in het zonnetje gezet.

Iedereen kon in de afgelopen periode zijn of haar favoriete sporttopper nomineren. Uit deze nominaties zijn uiteindelijk drie sportploegen, drie sportvrouwen, drie sportmannen en drie sporttalenten genomineerd. Vanaf 15 januari kan er gestemd worden. Het publiek bepaalt wie er op het Sportgala met de titel vandoor gaat. Het Sportgala is op zaterdagavond 3 februari in de Dialoog. De presentatie deze avond is in handen van Hans van Zetten en Carrie ten Napel.

Bij de sportploegen zijn genomineerd Reflection Dance Company (Nederlands Kampioen), DeVeDo jeugdteam rolstoel basketbal (Landskampioen Johan Cruijff juniorleague) en gv Sparta Ermelo trampolinespringen (tweede plaats op NK).

Voor de prijs van beste sporter zijn genomineerd kempoka Troy Pierlot (tweede op NK), fietscrosser Tygo Leune (derde op NK) en coureur offroad racing Ronald Schoolderman (Nederlands Kampioen).

Bij de vrouwen gaat de strijd tussen kempoka Ashvini Ramasray (derde op WK en derde op NK) en de ruiters hippiade eventing Gerdine Frens (tweede op NK) en hippiade endurance kampioene Tineke Hoogendijk (Nederlands Kampioen).

De laatste categorie zijn de aanstormende sporttalenten, bestaande uit de 17-jarige fietscrosser Gerhard Vreeman (derde op NK), judoka Wim van Asselt, 16 jaar (tweede op NK) en de 16-jarige kampoka Sam Waney (Nederlands Kampioen).

Alle genomineerden maken kans op de titel Sportploeg, Sportman, Sportvrouw of Sporttalent van het jaar. Tijdens het Sportgala worden ook de winnaars uit de categorie sportvrijwilliger en de beste sporter met een beperking bekend gemaakt. Daarnaast worden er prijzen uitgereikt voor het Sport- en Beweeginitiatief met een maatschappelijke impact. Meer informatie op www.ermelo.nl/sportverkiezing.

De Gemeente Ermelo organiseert en faciliteert de Sportverkiezing.