• Eerdere winnaars van de Ermelose sportverkiezing.

    Archief BDU Media

Genomineerden sportverkiezingen bekend

ERMELO De genomineerden voor de sportverkiezingen 2018 zijn bekend. Tot en met 31 december kan iedereen stemmen op zijn favorieten sportploeg, sportman, sportvrouw en sporttalent. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het Sportgala dat 8 februari 2019 wordt gehouden.

Wijnand Kooijmans

In de afgelopen weken kon iedereen zijn of haar favoriete sporttopper nomineren. Hieruit zijn per categorie drie nominaties aangewezen door een jury. Gestemd kan worden via: www.sportencultuurermelo.nl De presentatie van het sportgala is in handen van Hans van Zetten.

Bij de sportploegen zijn genomineerd DVS'33 JO17-1 vanwege het behalen van het kampioenschap in de hoofdklasse en de daaraan verbonden promotie naar de vierde divisie; het jeugdteam rolstoel basketbal van sportclub DeVeDo dat nationaal kampioen werd in de juniorenleague en FC Bordkrijt 1 dat tweede werd in de hoofdklasse en promoveerde naar de Topklasse.

Voor de prijs van beste sportman zijn genomineerd MMA Fighter Leon Jansen, kampioen Welterweight klasse in de MMA World Fighting League; marathonloper Ronald Ederveen die een prijs kreeg voor lopers die de zes grootste marathons ter wereld hebben gelopen en BMX fietscrosser Gerhard Vreemann, kampioen Salland en zilver op het Nederlands kampioenschap.

Bij de dames zijn genomineerd synchroon zwemster Jet van Dijk, tweede op het Nederlands kampioenschap, eerste Brussels Open en tweede op het Europees kampioenschap Masters; Kempoka Joyce Dijkstra, Nederlands kampioen en trampolinespringster Romee Pol, Nederlands kampioen.

Als het gaat om sporttalenten gaat de strijd tussen schermen Maxim Zewe (17), Nederlands jeugdkampioen; Kempoka Sam Waney (17) wereldkampioen en trampolinespringster Valerie Bosschart (12), Nederlands kampioen synchroon springen en individueel eerste op Ostsee Pokal toernooi en Forza Cup toernooi.

Tijdens het sportgala wordt ook de winnaar in de categorie sportvrijwilliger bekend gemaakt en worden prijzen uitgereikt voor het sport en beweeginitiatief met een maatschappelijke impact en de sportfoto van het jaar. Voor meer informatie kan worden gekeken op www.sportencultuurinermelo.nl of www.ermelo.nl/sportverkiezing.