Hierden machteloos tegen ASV Dronten

HIERDEN Hierden had thuis weinig in te brengen tegen ASV Dronten en verloor met 0-3 van de polderformatie.

De eerste helft was nog wel behoorlijk van Hierden-kant, al keek de ploeg vanaf de 9e minuut tegen een achterstand aan. Een vrije trap van Vincent ter Burg ging door de muur aan iedereen voorbij en zeilde binnenkant paal in het doel. Donovan Bock kwam vervolgens door op links en zijn voorzet kwam bij Brian Klaassen, die echter de controle miste. Na een halfuur viel de 0-2 door Martijn Timmer, die een voorzet van Ricardo Ntalu raak kopte.

De tweede helft was duidelijk voor ASV Dronten en Hierden miste de kracht om er nog uit te komen. Ewout Mulder (half ziek) maakte na 62 minuten plaats voor Edmund Mijnheer, die terugkwam van een hamstringblessure. Zijn invalbeurt duurde bijzonder kort, want 5 minuten later kreeg hij een rode kaart voorgehouden na een overtreding. Hierden kwam er nog sporadisch uit en kreeg in de 78e minuut de 0-3 achter zich,toen verdediger Rik Breemhaar een corner raak kopte.

1D: Hierden - ASV Dronten 0-3 (0-2). 9. Vincent ter Burg 0-1, 30. Martijn Timmer 0-2, 78. Rik Breemhaar 0-3. Bijz.: rode kaart: 67. Edmund Mijnheer (Hierden)