• William Beelen speelde volgens coach Jürgen Schefczyk een goede partij.

    Bram van de Biezen

Hierden ondanks punt nog niet zeker van handhaving

HIERDEN Hierden pakte een verdienstelijk punt (2-2) tegen het hoger aangeslagen Deto. Doordat DZC'68 de vooruitgespeelde wedstrijd tegen FC Zupthen (0-4) won en ook Vroomshoopse Boys met 4-1 versloeg, zijn de Hierdenaren nog niet zeker van directe handhaving.

De eerste helft had Deto het betere van het spel en kreeg Hierden het voetbal van de bezoekers uit Vriezenveen niet goed onder controle. Toch kwam de thuisploeg na 8 minuten op voorsprong. Een voorzet vanaf links van Donovan Bock werd door Deto-linksback Hans Matti in eigen doel gewerkt. Deto kwam tien minuten later langszij. Een voorzet werd bij de tweede paal ingekopt door Frank Smit: 1-1. Voor Hierden kwam William Beelen enkele keren dreigend door.

Direct na rust werd het 1-2 door een kopbal van Stef Reekers over de keeper. Vanaf 10 minuten na de pauze ging Hierden vol gas op zoek naar de gelijkmaker. Die viel een kwartier voor tijd. Invaller Jelle Zeeboer was trefzeker. Tussentijds zag Deto een treffer afgekeurd voor buitenspel. Hierden was nog dichtbij 3-2 en claimde een strafschop na hands bij een kopbal van Kevin Schut.