Hierden rechtstreeks gehandhaafd na winst in Vroomshoop

HIERDEN Hierden heeft zich door een 2-4 overwinning op Vroomschoopse Boys direct veilig gespeeld in de eerste klasse D. Dat is een historische prestatie, want het lukte nog niet eerder in de clubgeschiedenis.

Hierden wilde direct gas geven en de wedstrijd 'hard maken' zoals coach Jürgen Schefczyk het noemde. De eerste kans was voor thuisploeg, die de nacompetitie voor handhaving ingaat, maar daarna kreeg Hierden de nodige kansen. Het duurde tot een halfuur voor Brian Klaassen de ban brak. De aanvoerder zorgde ook voor 0-2. De 0-3 was fraai: na een voorzet van Stefan Jansen kopte Dominique Denzel raak. Daarmee was het beslist, maar Jelle Zeeboer maakte vlak voor rust ook nog 0-4.

De tweede helft vlakte het spel van Hierden af en kon Vroomshoopse Boys twee keer wat terugdoen. Hoewel het na de 2-4 nog een kwartier spelen was, kwam Hierden niet meer in problemen.

Hierden sluit 26 mei af tegen SVZW, dat op sportpark Mheenzicht kampioen kan worden. ,,Maar wij gaan ons best doen, ze moeten het wel verdienen'', aldus Schefczyk.

31. Brian Klaassen 0-1, 33. Brian Klaassen 0-2, 42. Dominique Denzel 0-3, 43. Jelle Zeeboer 0-4, 56. Lars Scholten 1-4 (str.) , 76. Scholten 2-4