• laptop

Honderd procent score Lisa Kruger in World series Sheffield

HARDERWIJK Paralympisch zwemster Lisa Kruger heeft tijdens de World series in Sheffield (Engeland) op alle gezwommen afstanden de finales weten te bereiken. In het multiclasse toernooi van de world series, waarbij 's werelds beste zwemmers in de diverse handicap classes aanwezig waren, mocht zij na de series in de finale nogmaals zwemmen op de 50m, 100m en 400m vrije slag, de 100m rugslag, de 200m wisselslag en de 100m vlinderslag.

Op de 100m vlinderslag was de finaleplaatsing wel een zeer grote verrassing. Door haar handicap aan haar onderarm is deze slag bijzonder lastig. De Harderwijkse had een tijd en persoonlijk record van 1.17.02 staan. Tijdens de series in de ochtend kon zij direct na haar race de tijd op het scoreboard nauwelijks geloven. 1.09,79 werd vol ongeloof getoond. Een persoonlijk record van 8 seconden op de 100 meter vlinderslag langbad! In de finale lukte het zelfs om direct na haar finale 100m rugslag, deze tijd nog een klein beetje aan te scherpen naar 1.09,46. Een tijd die haar in een klap op de tweede plek van de Europese ranglijst zet. Lisa Kruger zwom, tijdens de EK-kwalificatietoernooien, twee maanden geleden al op zes van de zeven paralympisch afstanden het limiet voor de Europese Kampioenschappen in Dublin, die in Augustus worden gehouden. De gezwommen tijd in Sheffield op de 100m vlinderslag (1.09,46) is dan ook ver onder het EK-limiet, welke op 1.11,81 stond.

Of de 17 jarige tijdens haar EK debuut op alle zeven afstanden uit gaat komen, zal door de bondscoach, in goed overleg, worden bepaald. Een nieuw onderdeel in Sheffield waren de SKINS wedstrijden, waarbij de acht beste zwemmers op de 200m wisselslag mochten zwemmen in een afvalrace van 50 metertjes sprint. De type slag werd steeds vlak voor het startsein door het lot bepaald. Na iedere 50m-race viel de zwemmer met de minste punten af. Zo bleef er bij de dames een Nederlands onderonsje over en mocht Lisa Kruger in "De laatste-2- finale" strijden tegen teamgenoot Chantalle Zijderveld. Het lot bepaalde dat de 50m vrije slag gezwommen moest worden voor de winst, waarbij Lisa Kruger de winst moest weggeven. Uiteindelijk werd het een tweede plaats voor Kruger op dit geweldige nieuwe onderdeel van de World series in Sheffield.