• Brian Klaassen met neefje Levi vlak voor de wedstrijd. ,,Hij had de droom om mij op te volgen, maar helaas stop ik te vroeg.''

    Foto: José Bos-Brink

Klaassen afgezwaaid

HIERDEN Met een afscheidswedstrijd tussen het huidige Hierden 1 en een elftal van oud-Hierden 1-spelers heeft Brian Klaassen (28) donderdag afscheid genomen als eerste elftalspeler. Dat gebeurde op de laatste trainingsavond.

,,De jongens van mijn oude team en de staf in de periode 2011-2013 waren er allemaal en de Hierdenaartjes die ik train stonden met een vlag. Scheidsrechter Rob Olde Klieverink kwam uit de buurt van Twente om te fluiten. Hij floot ons een aantal keer en met hem had ik altijd een goede klik. Peter Gerards deed een praatje voor de wedstrijd zoals een bespreking vroeger ging'', vertelt Klaassen. De wedstrijd van twee keer een half uur eindigde in 1-1. Ali el Haddadi scoorde namens Hierden, waarna Klaassen zelf doel trof met een volley. Dat was zijn tweede kans, nadat hij de eerste helft de paal had geraakt. Vlak voor tijd werd hij op de schouders van het veld gedragen. ,,Het was een fanatiek potje, een aantal jongens voetbalt nog in een eerste of in de zaal. Ook mijn neefjes Levi en Jari deden mee. Het was toch wel bijzonder dat de vereniging dit georganiseerd heeft. Na afloop was er een woordje van voorzitter Henk Timmer, vice-voorzitter Jacco van 't Slot en Ariën van Nijhuis namens de technische commissie. Ik kreeg een shirt met 109 doelpunten er op. Ik vond het superleuk met de jongens, echt een heel mooi einde.'' De aanvoerder kwam in elf seizoenen tot ongeveer 250 wedstrijden en scoorde 109 goals. Hij is daarmee all-time topscorer.