• Unitas/Perspectief verspeelde op de valreep de winst tegen KVS.

    Marco Jansen

Unitas laat winst glippen tegen KVS

HARDERWIJK Unitas/Perspectief stond tegen KVS bijna de hele wedstrijd op voorsprong. Alleen bij 2-2 en 17-17 stond er een gelijke stand op het scorebord. Maar doordat de Scheveningers het laatst scoorden, namen zij toch een punt mee naar huis. 

Unitas kwam goed uit de startblokken waarbij Lara Kreikamp met twee treffers het voortouw nam: 3-2. KVS had moeite om aan te haken en Bryan van Deursen miste vanaf de stip. Unitas profiteerde en Sabine Verhoef schoot de 4-2 binnen. Ineke de Boer zorgde met een vrije bal voor 5-2, gevolgd door de 6-2 van Jolien Landman. De voorsprong leek comfortabel, maar was dat niet. KVS kwam langzaam beter in de wedstrijd en kroop, doordat Unitas stilviel, dichterbij tot 7-5. Na een gemiste strafworp van Thomas Hoekstra maakte Van Deursen er zelfs 7-6 van, maar vlak voor rust maakte Mark Kreikamp er alsnog 8-6 van.

Na rust ging het scoreverloop eerst gelijk op met Unitas steeds als eerst scorende ploeg. Mike van Boven en Sabine Verhoef zorgden voor 10-8, KVS antwoordde met treffers van Redelijkheid en Grootscholte en bij 13-12 bracht Boogaard de spanning weer terug. Door toedoen van Mark Kreikamp en weer twee goals van Van Boven was het even later zomaar 16-12. KVS leek geslagen, maar bewees het tegendeel met verre afstandsschoten van Nadorp en Boogaard: 16-15.

Unitas herpakte zich weer en Van Boven bleef koel vanaf de stip. Doordat Daan Reijgersberg een onnodig overtreding beging, bracht Van Deursen KVS met een strafworp toch nog langszij.

Overgangsklasse C: Unitas - KVS 17-17 (8-6)

Scores Unitas: Mike van Boven 7 (1 strafworp), Lara Kreikamp 3, Sabine Verhoef 2, Mark Kreikamp 2, Ineke de Boer 1, Jolien Landman 1, Thomas Hoekstra 1.