• Marco Jansen

Links Valley en Landgoed Ullerberg openen golfseizoen

ERMELO The Links Valley en de heidegolfbaan op Landgoed Ullerberg openen op zondag 7 april gezamenlijk het golfseizoen 2019. Tijdens deze dag kunnen golfliefhebbers kennis maken met twee totaal verschillende banen op het zelfde landgoed. De snelle gladde greens versus de ruigere geschoren heide.

Beide golfbanen liggen op zandgrond en hebben hun eigen unieke verhaal. The Links Valley is de eerste omkeerbare negen holes golfbaan van Nederland en in mei 2018 geopend. De heidegolfbaan van Landgoed Ullerberg is de enige heidegolfbaan van Europa en al in 1923 getekend en in gebruik genomen. Na ontvangst in Brasserie The Valley om 10.00 uur wordt de groep opgesplitst en starten de deelnemers tegelijk op de negen holes golfbaan The Links Valley en de heidegolfbaan Ullerberg. ,,De spelvorm Shotgun houdt in dat iedereen tegelijk start en iedereen tegelijk klaar is voor de wisseling naar de andere golfbaan. Tijdens de wisseling ontvangen de deelnemers een lunchpakket wat genuttigd wordt in de baan'', legt Rianet van der Ven van The Links Valley uit. ,,De hoogteverschillen, diversiteit aan greens en het uitzicht maken deze golfbaan aantrekkelijk'', zegt ze over The Links Valley.
,,Op de heidegolfbaan van Landgoed Ullerberg beleef je golf anders dan op een grasbaan. De greens gaan natuurlijk op in de heide en bossen. De natuur staat centraal bij het golfen op een heidegolfbaan'', stelt Jolande van Dalen van Landgoed Ullerberg.

Na afloop van de vriendschappelijke wedstrijd is een prijsuitreiking in de brasserie en ontvangt de winnaar een beker. Het wordt een jaarlijks terugkerend evenement om het golfseizoen te openen, verzekeren beide organisatoren.