• Dafne Schippers en Sjinki Knegt zijn uitgeroepen tot sportvrouw en sportman van het jaar 2015, met op de voorgrond rolstoeltennister Jiske Griffioen, op het NOCNSF sportgala vorig jaar.

    Olaf Kraak

Lisa Kruger genomineerd voor paralympische sporter van het jaar

HARDERWIJK Lisa Kruger is genomineerd voor de NOC-NSF titel paralympische sporter van het jaar.

Voor de 16-jarige paralympische zwemster Lisa Kruger is 2016 een jaar geworden om nooit meer te vergeten. Na het winnen van goud in een wereldrecord en het verbeteren van het 16 jaar oude Paralympisch record op de 100 meter schoolslag en het behalen van vijf finaleplaatsen tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro afgelopen zomer, staat het leven voor de VWO scholiere al enige tijd op zijn kop.

Zo werd het wedstrijdbad in Harderwijk vernoemd naar Lisa Kruger, werd zij benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau, mocht op de koffie bij Minister President Marc Rutte, was tijdens de concerten van Guus Meeuwis op beelden te bewonderen, werd op diverse plaatsen gehuldigd, zal tijdens het Gelders sportgala in Papendal op woensdag 7 december als eregast aanwezig zijn en is al uitgeroepen tot Amersfoortse sportvrouw van het jaar.

Daar gooide afgelopen donderdag meervoudig Paralympisch Kampioene Esther Vergeer nog een schepje bovenop. Lisa Kruger kreeg te horen dat zij bij de genomineerde hoort voor de titel Paralympische sporter van het jaar. De vakjury heeft 14 paralympische sporters genomineerd voor deze titel. Tijdens het NOS NOC-NSF sportgala in de Amsterdamse RAI zullen alle uitgenodigde A-status sporters mogen stemmen op hun favoriet in de categorieën sportman, sportvrouw, sportploeg, sportcoach en Paralympische sporter van 2016