Lisa Kruger volop in de prijzen met Europees Record op Nederlands Jeugd Kampioenschap

HARDERWIJK Van 28 tot en met 31 januari stond het Sloterpark bad in Amsterdam in het teken van de Nederlandse Junioren en Jeugd zwem Kampioenschappen kort bad (NJJK). De Harderwijkse Lisa Kruger zwom op de slotdag van dit Kampioenschap haar eigen Europese Record aan flarden.

Met 32.17 ging zij ruim onder het oude record van 32.41. Het jonge paralympische talent behaalde maar liefst tien maal eremetaal. Twee keer goud, twee keer zilver en zes keer brons. De Harderwijkse zwemster Lisa Kruger, heeft met het oog op Rio 2016, de afgelopen 2 weken veel kilometers gemaakt met de nationale selectie in Zuid-Afrika. Geen gunstige voorbereiding natuurlijk op het NJJK, maar voor Kruger staat alles in het teken van de paralympische spelen van 2016, welke in lang bad gezwommen zullen worden.

De 15-jarige Kruger liet wel zien in een uitstekende vorm te verkeren. Voor haar was het een ware ´marathon-wedstrijd´ met de vele starts. Zo zwom Kruger elf individuele afstanden en was zij in 2 estafette-teams van ZPC-Amersfoort opgesteld (4x100 meter vrije slag en 4x200 meter vrije slag). Alleen voor de 200 meter wisselslag en de 400 meter vrije slag was een directe finale plaatsing van toepassing. Voor de overige afstanden dienden de zwemmers zich via een serie te plaatsen, wat resulteerde bij de Harderwijkse in een totaal van 21 starts. De persoonlijke Records vlogen bij Lisa Kruger echter door het zwembad, waar vooral haar Europese Record tijd op de 50 meter rugslag en de verschillende afstanden op schoolslag veel lof verdiende. Lisa Kruger zwom op de 50 meter schoolslag 34.85, wat een 2de tijd op de all-time (en alle leeftijden) Wereldranglijst kort bad in haar handicap klasse SB9 opleverde. Ook het gezwommen persoonlijk record op 100 meter schoolslag (1.17,54) en de pr tijd van de 50 meter vrije slag (28,46) leverde Kruger een 2de Wereldtijd op.