Miraculeuze comeback Zwart-Wit’63

HARDERWIJK Zwart-Wit'63 zorgde tegen Sp. Teuge voor een onwerkelijke comeback. De Harderwijkers keken bij rust tegen een 4-1 achterstand aan, maar bogen dat de tweede helft om in een 4-6 overwinning.

Zwart-Wit had de eerste helft veel te  stellen met de gevaarlijke voorhoede van Teuge, Frank Broers en Ruben Wientjes met spits Jasper van Oorspronk. Het eerste kwartier was voor Zwart-Wit, maar na 21 minuten maakte Frank Broers 1-0 uit een corner. Drie minuten later schoot Mike Jansen een vrije trap binnen: 1-1. Zwart-Wit werd vervolgens verrast in de omschakeling. In de 29e minuut maakte Dave Bijsterbosch 2-1 en twee minuten later werd het door de snelle Frank Broers in de counter 3-1. In de 43e minuut werd Zwart-Wit wederom weggecounterd en zette Mike Drost 4-1 op het bord.

Dave van der Sluis werd gewisseld en voor hem kwam Nuij Visser. De Harderwijkers gingen 3-4-3 spelen en zetten de wedstrijd op zijn kop. Na 49 minuten maakte Michael Roelofsen 4-2, gevolgd door Nuij Visser met de 4-3 in de 52e minuut. Het geloof was terug en Teuge was van slag. Na 65 minuten maakte Christijn Geerlings gelijk: 4-4. Zwart-Wit ging er op en erover met de 4-5 van Reyer Roelofsen (80') en in de 89e minuut maakte Quintin Slagtand er ook nog 4-6 van.