Opnieuw degradatie Strokel

HARDERWIJK De competitietennissers van Strokel zijn voor het tweede jaar op rij gedegradeerd. Door 6-2 verlies in Apeldoorn tegen Daisy komen ze één punt tekort om Hoorn te achterhalen. Dat verloor met 7-1 van Beekhuizen, wat net genoeg was voor handhaving.

Anita Bos verloor met 6-4, 6-4 van Martine Dijkman. Bos verloor op veel belangrijke punten het punt door eigen fouten. Shanna Buitenhuis won de eerste game van Florence Na, maar verloor daarna 12 games op rij: 6-1, 6-0. Floris van den Brink speelde tegen routinier Tom van der Wiel en won overtuigend met 2-6, 2-6. Anwar Salam kwam er niet aan te pas tegen Tom Clavel: 6-1, 6-2.Anita Bos en Lisanne Muuse speelden een slecht dubbel en verloren 6-4, 6-1 van Dijkman/Na. Ook het herendubbel tussen Meulenbeld/Salam en Kamphuis/Clavel ging vrij kansloos verloren in 7-5, 6-3.Van den Brink en Bos verloren hun mixdubbel van Dijkman en Clavel met 6-2, 6-3. De laatste mix werd wel gewonnen: Muuse en Meulenbeld wonnen in een supertiebreak van Kamphuis en Na: 5-7, 6-4, 6-7.

Het was tevens de laatste wedstrijd voor Muuse, Meulenbeld en Mark Beemer, die stoppen of op zaterdag gaan spelen. Strokel zal dus komend seizoen in de tweede klasse aan een nieuw team moeten bouwen.