• Jan de Roo

Genomineerden sportverkiezing Ermelo bekend

ERMELO Alle Ermeloërs konden de afgelopen weken zijn of haar favoriete sporters voordragen. Door jury zijn vervolgens per categorie drie sporters genomineerd. Vanaf maandag 16 december kan bepaald worden wie er gaat winnen. 

In de categorie sportman zijn Avinash Ramasray, eerste in de poule op het EK Kempo, genomineerd, samen met Gerhard Vreemann (derde op het NK BMX) en Martijn Bouwman, de eerste Nederlander ooit die het instructor level 8 heeft behaald in Krav Maga. Dit is het hoogst haalbare niveau.

Er zijn ook drie sportvrouwen genomineerd: Ashvini Ramasrayvanwege haar derde plaats op het WK en tweemaal een eerste plaats op het EK Kempo. Joyce Dijkstra, voor haar derde plaats op het WK Kempo en Quinty Leune, die deelnam aan het WK en derde werd op het NK BMX.

Anniek van Dulst werd tweede op het EK Children, tweede op het NK Dressuur en tweede in de wereld jeugd ranglijst dressuur van de FEI (paardrijden). Samen met Arnout Post (tweede op het internationaal scherm toernooi 'Bosch Open') en Jasmine de Roo (tweede plaats op het NK BMX) strijdt zij om de titel sporttalent van het jaar.

SPORTPLOEG Dindoa 1 komt in aanmerking voor de titel Sportploeg van het jaar, door twee seizoenen op rij kampioen te worden: 2017-2018 in de tweede klasse, seizoen 2018-2019 in de eerste klasse. Eline Westhuis en Valerie Bosschart voor hun plaats op het WK junioren trampoline springen. En tot slot Reflection Dance Company, voor vier keer een eerste plaats en één keer een tweede plaats in verschillende categorieën tijdens het NK Dans.

Naast bovenstaande categorieën zal op vrijdag 7 februari ook de prijs worden uitgereikt voor het sport en beweeginitiatief van 2019, de sportfoto van 2019 en de sportvrijwilliger van 2019.