• De winnaar van de kick-off in 2017 was Erick Backhaus uit Ermelo.

    ONK Poker

Pokerliefhebbers uit heel Nederland naar Ermelo voor Open NK

ERMELO Golden Tulip Hotel de Heerlickheijd van Ermelo is zondag 14 januari het Pokerparadijs van Nederland. Zondag maken driehonderd pokerliefhebbers hun opwachting bij de kick-off van het Open Nederlands Kampioenschap Poker 2018.

Op zondag wordt het vierde seizoen van het ONK Poker afgetrapt met de eerste voorronde van het jaar. Om half een 's middags maken 300 pokeraars hun opwachting om te proberen zich te kwalificeren voor de finale van het landelijke kampioenschap. De winnaar van de voorronde is de Pokerkampioen van gemeente Ermelo en krijgt een ticket voor de landelijke finale. Naast amateur pokerspelers zijn er ook professionele pokerspelers aanwezig. Ook zij willen zich kwalificeren voor de landelijke finale.

VOOR IEDEREEN Het ONK Poker is voor alle pokerliefhebbers uit Nederland. Iedereen van 18 jaar en ouder mag er aan meedoen. Laagdrempeligheid en spelplezier zijn de uitgangspunten van de organisatie. Deelnemen kost 12,50 euro en doordat er meer dan 120 voorrondes verspreid in Nederland plaatsvinden, kan iedereen in zijn omgeving meedoen aan het kampioenschap. In het eerste seizoen in 2015 deden er direct al vijfduizend liefhebbers mee. De seizoenen daarna is het ONK Poker gegroeid naar ruim achtduizend deelnemers en is het momenteel het grootste amateur pokerkampioenschap van Nederland.

MARCEL LUSKE Organisator Mathijs Jonkers is maar wat blij met deze aantallen. ,,We wisten al dat er duizenden pokerliefhebbers in Nederland zijn. Doordat er ook zoveel mensen aan het kampioenschap meedoen is het echt uitgegroeid tot een gigantisch mooi evenement. Ook vanuit het professionele circuit wordt het gesteund. De beste Nederlandse pokerspeler aller tijden, Marcel Luske, is aanwezig bij de kick-off en doet hier ook aan mee. Voor de amateur pokeraars is dat een ervaring die ze nooit gaan vergeten."

GRATIS TOEGANG Mensen die interesse hebben om te komen kijken bij het evenement zijn welkom. De entree is gratis en het spel aan de tafels is goed te volgen. De evenementen worden tevens via de livestream uitgezonden op de website www.onkpoker.nl. Thuisblijvers hoeven daardoor niks te missen en worden door de commentatoren op de hoogte gehouden van de gang van zaken tijdens het toernooi.