Prima startwedstrijd voor Lisa Kruger

HARDERWIJK Paralympisch zwemster Lisa Kruger heeft de afgelopen weekenden een prima start gemaakt van het nieuwe zwemseizoen. Na een verplichte rustperiode van 1 maand heeft Lisa Kruger (17) op 2 november jongsleden de trainingen weer opgepakt. Op 11, 12, 18 en 19 november stonden de eerste wedstrijden, de regionale winterkampioenschappen, alweer op de agenda.

Daar waar in het eerste weekend de tijden van Lisa Kruger nog ver weg waren van persoonlijke records, zagen de tijden van het tweede weekend er alweer veelbelovend uit en werd er zelfs een persoonlijk record op de 50 meter vlinderslag door Kruger neergezet (31.84 naar 31.75). De 'Iron Para-lady' had zoals altijd weer een monster programma af te werken. Dertien afstanden werden gezwommen en dertien afstanden werden beloond met goud bij de categorie paralympische zwemmers. Ook werd Kruger tweemaal bij het reguliere estafetteteam van ZPC Amersfoort opgesteld. Eenmaal goud en eenmaal zilver mocht mee naar huis genomen worden.

Kruger liet tijdens deze regionale Kampioenschappen zien dat zij niet voor niets tot de absolute wereldtop bij de zwemmers met een beperking behoort. De Paralympisch Kampioene van 2016 sleepte tussen de reguliere zwemmers op de 50 meter schoolslag (35,20) het brons binnen en werd de 100 meter schoolslag (1.16,51) beloond met zilver. Ook volgend weekend staat er voor de Harderwijkse Kruger weer een uitdagende wedstrijd op het programma. Tijdens de twee middagen van de Martinez Cup in Amsterdam zal zij acht afstanden zwemmen, waaronder, traditioneel bij de Martinez Cup, de zware 400 meter wisselslag.