• Sporting Harderwijk promoveerde in Arnhem naar de eerste divisie; een bijzondere prestatie voor het Harderwijkse zaalvoetbal.

    Eigen foto

Promotie Sporting Harderwijk naar eerste divisie

HARDERWIJK Het is Sporting Harderwijk gelukt om twee jaar na de oprichting te promoveren naar de eerste divisie van het zaalvoetbal. Nadat het in de dubbel tegen Madereros CF niet was gelukt, rekenden Harderwijkers in de herkansing in Arnhem af met Fermonia Boys: 5-6.

Nassim El Ablak, die weer eens mee kon doen, zette Sporting Harderwijk met een individuele actie op voorsprong en Isa Kiziler maakte er 0-2 van. Na de 1-2 van Fermonia Boys bepaalde Nassim El Ablak de ruststand op 1-3.

Na rust kwam de eerstedivisionist uit Heerlen snel op 3-3 en werd het een spannende wedstrijd die twee kanten op kon. De voor komend seizoen aangetrokken, maar al speelgerechtigde Soufiane Achouitar scoorde 3-4, Kiziler maakte er 3-5 van. De Limburgers kwamen op 4-5, maar Oussama Labari vergrootte de marge weer naar twee: 4-6. Het werd nog 5-6, maar Sporting Harderwijk bleef in de slotfase overeind.

Coach Moestafa Benali is bezig met het aantrekken van trainer Said Achouitar uit Nijmegen en wil ook nog enkele spelers vastleggen voor de deadline op 15 juni.