• Schoolkorfbaltoernooi
  • Schoolkorfbaltoernooi
  • Picasa

Recordaantal deelnemers vijftigste editie schoolkorfbaltoernooi

ERMELO Honderden kinderen van de Ermelose basisscholen korfballen op 9, 10 en 11 mei op de velden van sportpark 'De Zanderij' aan de Watervalweg. Dit jaar wordt het Instituut Jacob Cats Schoolkorfbaltoernooi voor de vijftigste keer door korfbalvereniging Dindoa georganiseerd. Negen Ermelose basisscholen zullen aan dit toernooi deelnemen. Samen brengen ze een recordaantal van 98 teams op de been die allemaal om de felbegeerde eerste plaats zullen gaan strijden.

Maandagavond spelen de groepen 7 en 8. De eerste wedstrijd is om 17.45 uur. De finale wordt gespeeld omstreeks 20.30 uur. Dinsdag spelen de groepen 5 en 6 en de groepen 3 en 4 zijn woensdagavond aan de beurt. Voor alle groepswinnaars stelt Instituut Jacob Cats een wedstrijdbeker beschikbaar. Bovendien krijgen de tweede, derde en vierde prijswinnaars ook een beker van het instituut. De winnaars op maandagavond bij groep 8 komen eveneens in het bezit van de wisselbeker, die beschikbaar wordt gesteld door de gemeente Ermelo. De winnaar van groep 7 krijgt de Veluwe FM trofee uitgereikt.  De winnaars van de groepen 6 en 8 zullen op 4 juni in Ede strijden om het provinciaal kampioenschap.

Om de kinderen en hun ouders nog meer te laten kennismaken met het korfbalspel wordt er elke avond in de pauze een demonstratiewedstrijd gespeeld door de selectie van Dindoa. Op het wedstrijdterrein is dit jaar drie avonden lang JOGG-Ermelo te vinden. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht en wil jongeren meer laten bewegen, goed laten ontbijten en genoeg water laten drinken. Zij zorgen tijdens de wedstrijden voor gezonde tussendoortjes.

Kijk voor meer informatie op www.dindoa.nl. Daar is binnenkort het volledige programma te vinden onder het kopje Schoolkorfbal. Voor meer inlichtingen oens@dindoa.nl. Of bel Rieki Steenkamp 0341 560287.