• Winnaar Robert Berk, nummer twee Jasper Schouten en nummer drie Arjan Hofman met rondemiss Yvette Wieberdink op het podium.

    foto: Marco Jansen
  • Robert Berk komt als eerste over de streep; Schouten en Hofman weten zich geklopt.

    Foto: Marc Roerdink
  • Robert Berk komt als eerste over de streep; Schouten en Hofman weten zich geklopt.

    Foto: Marc Roerdink

Robert Berk wint Ronde van Elspeet, Schouten tweede

ELSPEET 71 renners stonden aan de start van de 28ste Ronde van Elspeet, de voorlaatste koers van het Veluwe klassement.

Al na enkele ronden formeerde zich een kopgroep van vier, met onder andere Nunspeter Arjan Hofman en Robert Berk, de leider van het Veluweklassement.

Voormalig Elspeter Jasper Schouten zette de achtervolging in en wist de aansluiting te maken. De kopgroep van zeven (Hofman, Schouten en Berk, Rik Wielink, Hans Dilling, Wim Kleiman en Harmen Baars) breidde de voorsprong uit naar 40 seconden.

Het ging op het parcours van 2600 meter te hard voor Baars, die de zes medevluchters moest laten gaan. De voorsprong van de zes, die hard bleven rijden, liep op tot 1 minuut 40 op de eerste achtervolgers. Jordy Buskermolen, de nummer twee van het algemeen klassement en leider van het sprintklassement, kwam er in Elspeet niet aan te pas en bleef in het peloton, dat op 2.20 volgde.

De zes bleven ruim vooruit en in de laatste 200 meter viel de beslissing. Jasper Schouten leek op weg naar winst, maar stuurde te ver naar buiten net als Arjan Hofman. Robert Berk profiteerde, stak binnendoor en haalde net als in Hierden de zege binnen.

Woensdag 16 augustus is de finale tijdens de Ronde van Nunspeet.

Crispijn Ariëns won de afvalkoers, voor Harderwijker Arjan Arentsen en Eddy van IJzendoorn.